SPØRSMÅL OG SVAR

01

Hvor lang tid tar arbeidet?

Tiden for arbeidet avhenger helt av omfanget rundt det arbeidet som skal utføres, og kan derfor variere mellom 1 til 3 uker. Faktorer som avgjør hvor lang tid arbeidet tar er takets størrelse og form. I tillegg har været også noe å si da vi ikke ønsker å rive/åpne taket dersom det er meldt mye regn og vind. Vi utfører alltid våre arbeid med sikkerhet og passer på at ingen eiendeler blir skadet eller ødelagt.

02

Kan vi leve som normalt i hjemmet under arbeidet?

Ved utskiftning eller rehabilitering og reparasjon av tak kan dere fint leve som normalt, men stillas og noe støy vil være en naturlig del. Vi tilpasser oss våre kunders behov og sørger for at du som kunde kan leve mest mulig normalt når taket skal skiftes ut eller repareres.

03

Hvilket type tak kan vi velge mellom?

Vi leverer hovedsakelig takstein og har et bredt utvalg fra ulike leverandører. Vårt brede utvalg av takstein inneholder et stort sortiment av ulike taksteiner i ulike farger. Hos oss får du den taksteinen du måtte ønske.

04

Hva er normal levetid på taket?

Takets levetid avhenger av hvilken type materiell som brukes på taket.

  • – Takstein kan holde i opptil 100 år.
  • – Betongstein kan holde i opptil 30-40 år.
  • – Takpapp kan holde i opptil 30 år.

05

Må vi ha snøfanger?

Forskriftene sier at der det ferdes mennesker bør det være snøfanger på taket. I store deler av Norge er det til dels mye snøfall gjennom vinteren. Når et bygg har en takvinkel som betegnes som skråtak, er det viktig å sørge for at snøen ikke ramler ned fra taket og gjør skade på personer eller eiendeler. Dersom det skulle skje noe så er det eieren av bolig som står til ansvar.

06

Hva koster et nytt tak?

Kostnaden for et nytt tak varierer fra prosjekt til prosjekt. Sluttprisen påvirkes av takets størrelse, hvilken type takstein, og antall arbeidstimer- og mengde. Hos oss kan du bestille en gratis befaring på ditt tak, og du vil deretter få et uforpliktende pristilbud.